Årene 1972 – 1977

Årene 1972 – 1977

SESONGEN 1972/73

Sesongen 1972 – 1973 var ett av våre mest aktive år. Den 11. sesongen i korpsets historie gikk over i rekken som den mest aktive så langt. Hele 40 opptredener, hvorav 10 av disse foregikk på korpsturen til Sverige. Turen til Sverige gikk til Østersund og varte i hele 10 dager! Turen ble en større suksess enn noen hadde turt å håpe på. I tillegg deltok korpset i Tonica`s landskonkurranse hvor de tok en meget god 6. plass.

SESONGEN 1973/1974

Kviltorp Skolemusikkorps var i denne perioden ett av de beste skolekorpsene på våre kanter og fikk mange spilleoppdrag. I årets landskonkurranse fikk korpset en meget hederlig 8. plass. Vårkonserten i Rådhuset ble meget vellykket og korpset fikk mye ros i pressen. Etter Romsdal Hornmusikklag`s stevne i Fiksdal 2. pinsedag kom det frem både i omtale og i pressen at vårt korps stod i en særklasse.

SESONGEN 1974/1975

E. Meisingset tok over som formann denne sesongen og hadde dette vervet i 2 år. Tom Brevik fra Bergen var leid inn som gjestedirigent flere helger både denne og forrige sesong. Medlemstallet var nå kommet opp i hele 64 musikere og 19 aspiranter! Vårkonserten i Molde Kino var meget godt besøkt og kritikken i Romsdal Budstikke og Romsdal Folkeblad viser at korpset holder et høyt nivå. I følge Romsdal Folkeblad «hadde programmet en vanskelighetsgrad som vel de færreste skolemusikkorps ville ha innlatt seg på. Desto mer beundringsverdig var det at korpset kom seg gjennom det krevende programmet så å si uten en eneste skjønnhetsfeil». Korpset deltok denne sesongen på Janitsjarfestivalen i Hamar og ble plassert i 1. divisjon. Korpset fikk imponerende nok 2. ærespris sammen med «Bispene» fra Trondheim! Denne sesongen var nok den beste korpset hadde hatt musikalsk sett.

SESONGEN 1975/1976

Denne sesongen kan nevnes konserten i Molde Kirke som var meget godt besøkt. Her fremførte korpset et avansert program på en imponerende måte og fikk fin kritikk. Kviltorp Skolemusikkorps var det første skolemusikkorpset som hadde kirkekonsert i Molde. Anmelderen (Olav Orheim) i Romsdal Budstikke skriver følgende: «Besøket var godt – trolig mellom 300 og 400 fremmøtte. Så til publikum: Kirkeklapp frabedes» Ting har nok heldigvis endret seg også der!

SESONGEN 1976/1977

Rudolf Ølander tok over som formann i korpsets jubileumssesong (15 år). Jubileumskonserten ble arrangert i Molde kino fredag 18. mars 1977. Korpset fikk en stor utfordring denne sesongen. Korpset har blitt for stort! Hele 90 musikere fordelt på hovedkorpset og aspiranter ble vanskelig å håndtere for styret. Styret foreslo derfor at det skulle opprettes et permanent aspirantkorps, et rekrutteringskorps til hovedkorpset.